Oude afspraken over de ZUIDOOSTRAND?

De Zuidoostrand

Tijdens de dorpsdialoog zou over vier mogelijke bouwlocaties gesproken kunnen worden: de velden van RKVV Velsen, de velden van VV Waterloo, de Zuidoostrand en de parochiegrond. Gaandeweg werd echter duidelijk dat bouwen aan de Zuidoostrand voor de gemeente niet ter discussie stond, daar gaat gewoon gebouwd worden. Dit werd nog eens bevestigd bij de afronding van de dialoog. In de Nota van Zienswijzen lezen we op bladzijde 62: “In het verleden zijn afspraken gemaakt (over bouwen, redactie) met de provincie en betrokken ontwikkelaars over deze locatie”.

Ook in de raadssessie van 16 december jl. bevestigden raadsleden van verschillende partijen dat al vóór de start van de dorpsdialoog duidelijk was dat aan de Zuidoostrand gebouwd gaat worden, maar dat de gemeente daar in de dorpsdialoog niet duidelijk over geweest is. 

Het wijkcomité is nog steeds voor handhaving van het groene karakter van de Zuidoostrand. Het is een gebied met grote ecologische waarde, dat een prachtige groene begrenzing van het dorp vormt aan de spoorbaan en natuurlijkerwijs overloopt in het park Beeckestijn. Natuurmonumenten heeft veel belangstelling voor dit gebied, zoals uit onderstaande brief aan de gemeenteraad blijkt. 

Voor meer informatie zie op deze site het tabblad Bouwplannen -> Zuidoostrand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.