Oude afspraken over de Zuidoostrand

Tijdens de dorpsdialoog zou over vier mogelijke bouwlocaties gesproken kunnen worden: de velden van RKVV Velsen, de velden van VV Waterloo, de Zuidoostrand en de parochiegrond. Gaandeweg werd echter duidelijk dat bouwen aan de Zuidoostrand voor de gemeente niet ter discussie stond, daar gaat gewoon gebouwd worden. Dit werd nog eens bevestigd bij de afronding van de dialoog. In de Nota van Zienswijzen lezen we op bladzijde 62: “In het verleden zijn afspraken gemaakt (over bouwen, redactie) met de provincie en betrokken ontwikkelaars over deze locatie”.

Achteraf erkent de gemeente dat zij bij aanvang en tijdens de dorpsdialoog niet duidelijk is geweest over de Zuidoostrand, er had eerlijk gezegd moeten worden dat daar in ieder geval gebouwd gaat worden.

Het wijkcomité is nog steeds voor handhaving van het groene karakter van de Zuidoostrand. Het is een gebied met grote ecologische waarde, dat een prachtige groene begrenzing van het dorp vormt aan de spoorbaan en natuurlijkerwijs overloopt in het park Beeckestijn. Natuurmonumenten heeft veel belangstelling voor dit gebied, zoals uit een brief aan de gemeenteraad blijkt. 

Voor meer informatie zie op deze site het tabblad Bouwplannen -> Zuidoostrand.

One Reply to “Oude afspraken over de Zuidoostrand”

  1. Ondanks de oude afspraken over de Zuidoostrand, de interesse van Natuurmonumenten en alle onbeantwoorde bezwaren die tijdens het dorpsdialoog hierover zijn ingestuurd, gaat de gemeente Velsen gewoon door met ontwikkelen/bouwen. Er worden weer participatieavonden gehouden. De eerste hierover is 19 april a.s. al. U kunt zich inschrijven op https://www.zuidoostrand-driehuis.nl/.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.