Presentatie plannen Zuidoostrand uitgesteld

In april en juni 2022 heeft ontwikkelaar Heijmans/Amvest samen met het communicatiebureau De Wijde Blik een informatieavond en een aantal themasessies georganiseerd voor omwonenden en andere belanghebbenden om wensen, aandachtspunten en ideeën te achterhalen. Architectenbureau Delva is daarmee aan de slag gegaan om een plan te ontwerpen. Het plan zou in september gepresenteerd worden. Die presentatie is echter uitgesteld. Het Projectteam Zuidoostrand Driehuis schrijft daarover in een nieuwsbrief van december: “De locatie en de beperkingen (nabijheid van het spoor, ecologische zone, waterleiding), de financiële haalbaarheid, ruimtelijke kwaliteit met veel groen en de woonvisie (aantal en type woningen) maken deze opgave complex. Om deze puzzel op te lossen hebben we meer tijd nodig dan voorzien.
We zijn een aantal mogelijke stedenbouwkundige opties aan het uitwerken, waarbij de belangen zo goed mogelijk geborgd zijn. De verschillende opties hebben voor- en nadelen. De keuze van de stedenbouwkundige opzet presenteren we in het nieuwe jaar aan het wijkcomité. Hierbij zullen ook zaken besproken worden die nog een verdere invulling moeten krijgen (zoals de keuze van de beplanting, bomen en materialen), in samenspraak met het wijkcomité en de omgeving. Hierover ontvangt u te zijner tijd informatie. Ook wanneer meer duidelijk is over het besluitvormingsproces informeren we u nader.”

Het wijkcomité betreurt het dat het zolang stil geweest is en is benieuwd tegen welke onverwachte problemen men aangelopen is. De genoemde beperkingen van de locatie waren al lang bekend.

Wij zullen er als wijkcomité op aandringen dat niet alleen het comité zo spoedig mogelijk ingelicht wordt, maar ook de omwonenden en andere belanghebbenden. Dat zal de kwaliteit van de participatie ten goede komen, het scheelt later uitleg en voorkomt frustratie.

Eén reactie op “Presentatie plannen Zuidoostrand uitgesteld“

  1. Ondanks de oude afspraken over de Zuidoostrand, de interesse van Natuurmonumenten en alle onbeantwoorde bezwaren die tijdens het dorpsdialoog hierover zijn ingestuurd, gaat de gemeente Velsen gewoon door met ontwikkelen/bouwen. Er worden weer participatieavonden gehouden. De eerste hierover is 19 april a.s. al. U kunt zich inschrijven op https://www.zuidoostrand-driehuis.nl/.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.