100 alleenstaande minderjarige vluchtelingen in Driehuis

In de voormalige gebouwen van Levvel 5 aan de Duin- en Kruidbergerweg verblijven honderd alleenstaande minderjarige vluchtelingen. De groep bestaat uit ongeveer tachtig asielzoekers en twintig statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning). Met de gemeente is afgesproken dat het aantal van honderd niet overschreden zal worden. Alle bewoners zijn 15, 16 of 17 jaar.

De locatie wordt tot en met september 2027verhuurd door de HBB Groep uit Heemstede, met mogelijk een verlenging van één jaar. De HBB Groep heeft de panden en de grond in 2022 gekocht.

De statushouders wonen in een van de vier paviljoens en hebben ieder een eigen kamer, de asielzoekers verblijven in twee andere paviljoens en het hoofdgebouw, zij hebben per tweetal een kamer. Het vierde paviljoen blijft in gebruik bij ’s Heerenloo, daar wonen sinds 2019 jongeren met een lichte verstandelijke beperking.

De asielzoekers vallen onder het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA, www.coa.nl), de statushouders onder Parlan (www.parlan.nl). Het COA en Parlan hebben een omwonendenoverleg (klankbordgroep) in het leven roepen. Op de site van het COA staat een Driehuispagina met informatie over de opvang (www.coa.nl/nl/locatie/driehuis-duin-en-kruidbergerweg).

De contactgegevens zijn: tel. 06 21 96 95 30, e-mail driehuis@coa.nl.

Er werken 40 à 50 mensen (ca 25 fte) op de locatie, voor een deel in deeltijd. Daaronder ook enkele beveiligers. De beveiliging zal 24 uur per dag aanwezig zijn. De gemeente heeft een veiligheidsplan gemaakt, dat is hier te vinden (kies augustus 2022, collegebericht 1157, bijlage 2).

De HBB Groep heeft, samen met Brolan vastgoed, het plan de locatie na afloop van de huurperiode een nieuwe functie te geven. Op de site van de HBB Groep lezen we: ”De bestaande panden zijn aangekocht met de ambitie om deze locatie te herontwikkelen voor een bredere doelgroep, onder andere huisvesting voor jongeren en ouderen.” Meer informatie is te vinden in Nieuwsbrief XIII, onder de knop Nieuwsbrief op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.