Nog steeds geen duidelijkheid over RKVV Velsen

Het college van B&W stelt voor om RKVV Velsen niet te laten verhuizen naar de andere kant van het spoor en dus niet te gaan bouwen op de velden van de vereniging. Het is nog steeds niet duidelijk hoe de gemeenteraad oordeelt over dat voorstel.

Bespreking in de raad

16 november sprak de raad over het voorstel van het college. Omdat er toen te weinig tijd was om de bespreking af te ronden, is die op 14 december voortgezet. Ook toen bleek er onvoldoende tijd te zijn. 18 januari is de sessie wederom voortgezet, de raad nam nog eens anderhalf uur voor verdere beeldvorming en daarna nog anderhalf uur voor het vormen van een oordeel. Ook toen werd de bespreking niet afgerond, 15 februari is de oordeelvormende sessie voortgezet. Van een aantal partijen (Velsen Lokaal, PvdA en CDA) is nog steeds niet duidelijk wat hun standpunt is. D66, Groen Links en waarschijnlijk ook CU zijn tegen de verhuizing, de overige partijen lijken voor de verhuizing te zijn. In de vergadering van de voltallige gemeenteraad op 29 februari zal er gestemd worden over het voorstel van het college.

De wethouder stelt in zijn voorstel dat de velden van de voetbalvereniging niet nodig zijn om aan de woningbehoefte te voldoen en wil de status van de velden veranderen van B-locatie (reservelocatie voor woningbouw) in C-locatie (zeer complex, alleen eventueel op lange termijn woningbouw). Voorstanders van de verhuizing bestrijden dat en willen de velden juist opwaarderen van B-locatie naar A-locatie (bouwlocatie). Dat daarmee de groene zone tussen Driehuis en Santpoort-Noord verloren gaat én dat de afspraken die met Driehuis gemaakt zijn na de dorpsdialoog geschonden worden, vinden zij van ondergeschikt belang.

Wat voor zin heeft de Dorpsdialoog gehad?

Veel deelnemers van de dorpsdialoog zullen zich terecht afvragen waarom zij avondenlang met de gemeente in gesprek geweest zijn. Wat heeft dat voor zin gehad als de resultaten zo eenvoudig aan de kant geschoven zouden worden?

Een lange weg met een onzekere uitkomst

Als de raad in meerderheid voor een verhuizing blijkt te zijn, is er nog een lange weg te gaan met een onzekere uitkomst. Volgens de wethouder is de kans klein dat de provincie een sportcomplex in de groene zone tussen de dorpen zal toestaan, het gebied valt immers onder het Bijzonder Provinciaal Landschap en heeft dus een beschermde status. En mocht het tot een verhuizing komen, dan is het nog maar de vraag of de ontwikkelaar die de vereniging een accommodatie belooft, de (verplichte) aanbesteding gaat winnen. Rekent de club zich niet te snel rijk?

Wordt vervolgd tijdens de gemeenteraadsvergadering van 29 februari, 19.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.