Zorgen om bomen Witte Huis

IJmuider Courant : Ellen de Boer

DRIEHUIS Hoe ziet de toekomst eruit van de bomen op het terrein van Witte Huis in Driehuis? GroenLinks wil meer duidelijkheid van het college over de bomen als er nieuwbouw komt.

Scholz wil nieuwbouw op het terrein. Daarvoor zijn inmiddels een stedenbouwkundig plan en een omgevingsvergunningsaanvraag ingediend. In het plan staan zes twee-onder-een-kapwoningen, vier rijtjeswoningen en zes appartementen.

De bomen die op het terrein staan, blijven voor een deel behouden en een aantal wordt gekapt.

GroenLinks maakt zich zorgen om zowel de vier bomen die blijven staan als de compensatie voor de vier te kappen exemplaren. De partij wil weten of er ‘bindende, kwantitatieve en kwalitatieve afspraken’ worden gemaakt over de herplantplicht ter compensatie van de te kappen waardevolle bomen, en zo ja, waar.

De situatie van de vier bomen die wel mogen blijven, vindt de partij zorgelijk. Een waardevolle kastanje is gesitueerd tussen parkeervakken. Wat is de levensvatbaarheid van die kastanje?, wil GroenLinks weten. De gevels van de woningen overlappen gedeeltelijk met de kruin. De overige drie, waaronder twee monumentale bomen, komen op privégrond van bewoners te staan. Welke waarborgen zijn er dat bewoners de bomen niet zullen aantasten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.